Ditt inre liv Ladda ner (Download/Läsa online) (e-bok) PDF, ePub, Kindle

Ditt inre liv (e-bok) av Mats Lekander


Vi lever i en tid då allt fler lever längre och längre, och det är möjligt att leva i många år med kroniska sjukdomar. Samtidigt förväntar vi oss i vår kultur i hög grad en frånvaro av kroppsliga obehag. Kan vi förstå vad som gör att vi upplever vår hälsa som bra eller dålig? Om vi är friska, sjuka eller mittemellan?

Successivt klarlägger forskare i allt högre grad sambandet mellan beteende och hälsa. Långt ifrån new-age och önsketänkanden visar den seriösa forskningen på ett häpnadsväckande samspel mellan tankar, känslor, bakterier och vita blodkroppar. Detta samspel påverkar om man går till jobbet eller stannar hemma, om man vill sova eller vara aktiv och om man vill träffa vänner eller vara ifred. Samspelet påverkar till och med dina attityder mot andra människor och dina känslor för främmande mänskor.

Detta inre liv pågår dygnet runt. När de vita blodkropparna får bestämma, i sin kamp mot invaderande mikroorganismer, försöker de ”kidnappa” din hjärna, så att du frivilligt ska bete dig just så som de vill för att de ska vinna och för att du ska bli frisk. I hjärnan pågår aktivitet som silar informationen från kroppen – som kan vara symptom på ohälsa eller bara är brus som tillhör det vanliga livet – genom samhällets och just dina värderingar och förväntningar. Informationen tolkas och värderas och bidrar till din känsla av att vara sjuk eller frisk. Hjärnan kan förstärka eller blockera kroppens signaler som kan göra sig påmind som en ilsket skällande hund eller kanske inte alls kännas av. Fenomenet är besläktat med placebo, där våra mentala resurser visar sig vara en outnyttjad kraft i läkeprocesser. Med ny kunskap om människans inre liv klarläggs många av mekanismerna bakom subjektiva hälsoupplevelser och beteenden som påverkar hälsan.

De subjektiva upplevelserna av alla dessa processer påverkar hur du beter dig. Samtidigt utgör känslan av hälsa de bästa måtten vi har för att förutsäga framtida sjuklighet och dödlighet. I individens hjärna trängs en mängd information av yttersta betydelse. Detta har hälso- och sjukvårdssystemen långsamt börjat upptäcka, och en våg av aktiviteter för att fånga patientens subjektiva upplevelser för att effektivisera vården drar över världen.

I denna bok berättar Mats Lekander om sambandet mellan hjärna och immunsystem, om stress, sömn och vad det är som gör att vi känner oss sjuka eller friska. I Ditt inre liv utforskar han skärningspunkten mellan psykologi och biomedicin för att förstå just din hälsa.

Mats Lekander är professor i psykologi vid Institutionen för klinisk neurovetenskap. Han arbetar som forskare vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet och Osher centrum för integrativ medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm.


Språk Svenska!


Ladda ner Ditt inre liv e-bok Gratis pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:


Ditt inre liv (Kr-0.00)


Gå med hundratusentals nöjda medlemmar som tidigare tillbringade otaliga timmar på jakt efter media och innehåll online, nu njuter av de hetaste nya böckerna, tidskrifterna och serierna.

Det är här och det är gratis. Det är därför du borde gå med:

 • Obegränsade böcker, tidskrifter och serier wherever du än är: direkt i din webbläsare på din dator eller surfplatta.
 • Mer än 10 miljoner titlar spänner över varje genre som är tänkbara, till hands.
 • Få de bästa böckerna, tidskrifterna och serierna i varje genre, inklusive Action, Äventyr, Anime, Manga, Barn och familj, Klassiker, Komedier, Referens, Handböcker, Drama, Utländska, Skräck, Musik, Romantik, Sci-Fi, Fantasi, Sport och många fler.
 • Nya titlar läggs till varje dag! Vi gillar att hålla saker färska.
 • Alla plattformar. Fullt optimerad.
 • Ta reda på varför tusentals människor går med varje dag.Registrera dig nu och upplev underhållning, obegränsat!


  Ladda ner Ditt inre liv e-bok Gratis

  : SPEGEL 2  Undertext
  Krafter som styr din hälsa
  Författare

  Mats Lekander (författare)
  Utgiven
  23 maj 2017
  Genrer

  Hälsa, Livsstil, Fritid, Familj & Hälsa
  Språk
  Swedish
  Format
  epub
  Kopieringsskydd
  Vattenmärkt


  TAGS:
  Online Ditt inre liv eBook
  Bok Ditt inre liv FB2
  Ladda ner Ditt inre liv PDF
  Ladda ner Ditt inre liv MOBI
  Online Ditt inre liv bok
  Gratis Ditt inre liv iPhone

  Online Ditt inre liv PDF


  Gratis Ditt inre liv DJVU
  Gratis Ditt inre liv TXT
  Ladda ner Ditt inre liv RTF
  Online Ditt inre liv FB2
  e-bok Ditt inre liv TXT
  Gratis Ditt inre liv e-book
  Bok Ditt inre liv MOBI

  Ladda ner Ditt inre liv iPad
  läsaa Ditt inre liv MOBI
  läsa Ditt inre liv DOCX
  Gratis Ditt inre liv AWZ
  Ladda ner Ditt inre liv iPad
  Gratis Ditt inre liv DJVU
  Ladda ner Ditt inre liv free
  Gratis Ditt inre liv DVD
  läsa Ditt inre liv TXT
  Bok Ditt inre liv DJVU
  Download Ditt inre liv cd

  e-Bok Ditt inre liv pdf


  e-bok Ditt inre liv DOCX
  e-bok Ditt inre liv iPad
  ebook Ditt inre liv TXT
  e-bok Ditt inre liv PDF
  e-bok Ditt inre liv EPUB
  Läsa Ditt inre liv IPAD

  Leave a Reply